Fuskanklagad EU-parlamentariker går till motattack

EU-parlamentarikern Silvana Koch-Mehrin, som igår blev ifråntagen sin doktorstitel på grund av fusk, går till motangrepp. Hon överväger nu rättsliga åtgärder mot sitt gamla universitet.

Den tyska liberala EU-parlamentarikern Silvana Koch-Mehrin förlorade på onsdagen sin doktorstitel efter att universitetet i Heidelberg gått igenom hennes avhandling och hittat exempel på minst 120 plagiat.
 
– Jag är sedan 11 år väl medveten om att min doktorsavhandling inte är något mästerverk. Den har svagheter, är inte sällan oklar, ytlig och ibland till och med felaktig. Man kan önska att jag hade angett tydligare vilka källor jag stödjer mig på. Men allt detta visste också Heidelbergs universitet för elva år sedan. Enligt god vetenskaplig praxis ska man citera ordentligt. Enligt god vetenskaplig praxis ska ett arbete också examineras ordentligt, skriver Koch-Mehrin i ett uttalande i tyska Die Welt.
 
Silvana Koch-Mehrin avslutar sitt uttalande med att hon ska låta pröva om universitetets beslut är rättsvidrigt. Hon har avgått från sin post som vice talman i EU-parlamentet men sitter än så länge kvar som ledamot.