Hoppa till artikelns andra spalt.

Jämställda löner om 98 år

Brittiska forskare spår att jämställda löner mellan manliga och kvinnliga chefer kan uppnås först om 98 år. Hot om kvotering har satt fart på rekryteringen av kvinnor till brittiska bolagsstyrelser. >>>

Den brittiska tidningen The Guardian rapporterar på onsdagen att manliga och kvinnliga chefer kan få jämställda löner år 2109. Antagandet bygger på en undersökning av närmare 35 000 brittiska chefers löneförhållanden.

Den brittiska affärsvärlden fick i februari fem år på sig att fördubbla andel kvinnor i bolagens styrelser till 25 procent annars väntar böter. Hotet från regeringen har fått företag att gå till handling och under de senaste sex månaderna har andelen kvinnor som rekryteras till styrelser fördubblats, skriver tidningen.