Hoppa till huvudinnehåll
Annons
Hoppa till fördjupning

Läsartext: EU måste hjälpa kurderna

Sabina Theresa Ivérsen Tammelin 20 oktober 2011 | Rätten till ursprung, språk och kultur

EU måste erkänna Kurdistan och att vi kurder finns. Det skriver Sabina Theresa Ivérsen Tammelin.

Hur många kurder ska behöva dö innan världen vaknar upp? EU, FN och resten av världen kan göra mer en vad de gör i dag. EU-politiker bör inse att USA måste ut ur Irak.  
 
De irakiska, iranska, syriska och turkiska regeringarna måste acceptera oss kurder som människor. De kan inte ta i från oss rätten till vårt ursprung, språk och kultur. Politikerna inom EU måste sätta hårdare press på dessa länder i frågan om detta.
 
EU och Världen måste erkänna att Kurdistan finns och att vi kurder finns. Vi är varken irakier, iranier turkar eller syrianer, utan just kurder.
 
Vi är trötta! Räcker det inte med över 1000 år av förföljelse?  Räcker det inte med gasbombningen i Halabja den 18 mars 1988? Eller krigszonen år 1924-1965 då man isolerade Kurdistan från omvärlden? Då fick ingen komma in eller ut ur området då man inte ville visa omvärlden vilket förtryck kurderna levde under.
 
Kurder är krigare och har gång på gång lyckas slå sig loss och bildat sin egen stat. Men omvärlden har gång på gång slagit ner den. Till vilken nytta? Varför nekar ni just oss rätten till ett eget land?
 
EU måste hjälpa till mer i biståndsfrågan inte minst öka biståndet till sjukvården. Även utbildningen måste få en större betydelse i biståndet.  
 
Så länge ingen förändring sker så kommer fler kurder att dö av fattigdom och hatet mot omvärlden kommer bara att växa. Detta är en grogrund för hederskulturen som riskera att bli värre och värre. Mest lidande kommer ännu en gång att drabba landets kvinnor och deras barn. Om det varit europeiska kvinnor och barn, om det inte vore just kurder hade EU och andra gjort mer då? Hade allt sett annorlunda ut då, jag bara undrar?

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret