Folkpartiet: Anders Borg överbeskäftig om Greklands euro

Det är knappast finansminister Anders Borgs uppgift säga vad grekerna bör göra och inte göra med sitt euromedlemskap, sade Carl B Hamilton (FP), ekonomisk-politisk talesperson i ett uttalande på måndagen.

I lördags sade finansminister Anders Borg (M), enligt mediauppgifter från IMF-mötet i Japan, att det bara är en tidsfråga innan landet lämnar eurosamarbetet eftersom de inte förmår att genomföra de ekonomiska åtgärder som krävs.

Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble tog på söndagen avstånd från spekulationer om Greklands eventuella euroutträde eftersom det skulle vara skadligt både för landet och för Europa.

Anders Borgs uttalande har fått folkpartiets Carl B Hamilton att kritisera finansministern för att på ett negativt sätt lägga sig Greklands affärer. De vill inte "bli skrivna på näsan av präktiga Sverige med sin fina ekonomi", skriver Hamilton i sitt nyhetsbrev.

Hamilton varnar för att ett Grekland som ser sig utstött ur den europeiska gemenskapen "kan bli nog så problematiskt".