Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Centerpartist stödjer regeringens EU-budget

18 februari 2013

Även den centerpartistiske EU-parlamentarikern Kent Johansson svänger och kommer att rösta ja till EU-ländernas förslag till långtidsbudget.

Kent Johansson (C) var en av fem svenska EU-parlamentariker som i höstas röstade ja till den av kommissionen föreslagna långtidsbudgeten – en budget som var betydligt ambitiösare än den som medlemsländerna till slut enades om.

Kent Johansson menar nu att han kan stödja kompromissen från budgetförhandlingarna.

– Jag är rätt nöjd med överenskommelsen och kan ge den mitt stöd. Det är bra att satsningarna på forskning och innovation finns med, och att den totala utgiftsnivån hölls nere, sade Kent Johansson i en kommentar till Europaportalen.

I torsdags rapporterade Europaportalen att även Cecilia Wikström (FP), en av de fem som tidigare stödde budgetförslaget, har beslutat att rösta för det nya budgetförslaget.

De fem EU-parlamentariker som 23 oktober 2012 röstade för parlamentets stöd till EU-kommissionens budgetförslag var Amelia Andersdotter (PP), Christian Engström (PP), Göran Färm (S), Kent Johansson (C) och Cecilia Wikström (FP).

Parlamentarikerna har vid upprepade tillfällen kritiserats av statsminister Fredrik Reinfeldt (M) för att inte följa den mer restriktiva svenska budgetlinjen.

Uppgörelsen mellan EU-ländernas stats- och regeringschefer den 8 februari landade på ett budgettak på 960 miljarder euro för 2014-2020. Det ska jämföras med EU-kommissionens förslag 1033 miljarder euro.

Nästa steg är att Europaparlamentet ska säga sitt om budgeten,  en process som väntas bli klar senare under våren.

Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret