Annons

Monti: Europa räds Berlusconis återkomst

Inför det stundande parlamentsvalet i Italien pekar sittande premiärminister Mario Monti ut oppositionspolitikern Silvio Berlusconi som en fara för Europa.

Enligt premiärminister Mario Monti räds man i Europa Berlusconis återkomst:

– De har fått nog av ett Italien som kan, med sin politiska skörhet, oförmåga att besluta och brist på finansiell disciplin, utsätta sig självt och Europa för risk igen, sade Mario Monti, rapporterar italienska Corriere della Sera.

Enligt de italienska vallagarna får inga opinionsundersökningar längre göras. I en av de senaste, från i fredag, fick mittenvänsterkoalitionen, ledd av socialdemokratiske Pier Luigi Bersani 37,2 procent av rösterna. Berlusconis högermittenallians 29,7 procent. Komikern och aktivisten Beppe Grillos miljöpopulistiska och EU-kritiska Femstjärnerörelse får stöd av 14,3 procent och Mario Montis mittenkoalition av 12,9 procent.

Den 24-25 februari går italienarna till valurnorna.