Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Nederländerna kan få budgetuppskov

25 februari 2013

EU-kommissionen kommer troligtvis ge att landet mer tid för att få sitt för stora budgetunderskott under de tre procent som unionen kräver.

Nederländerna kommer i år och nästa att få ett budgetunderskott på 3,6 procent, beräknar kommissionen. Enligt EU-regler får inte underskottet överstiga tre procent. Om det sker inleder kommissionen ett rättsligt förfarande för alltför stora underskott.

Men Nederländerna ser ut att få ett extra tid på sig att få underskottet över treprocentsgränser, rapporterar Volkskrant. Anledningen till detta är att kommissionen anser att de åtgärder som den nederländska regeringen redan vidtagit för att få ned sitt underskott är tillräckliga.

EU:s ekonomikommissionär Olli Rehn sade i fredags att en av orsakerna till Nederländernas stora underskott är det köp av krisbanken SNS Reaal som kostade landets skattebetalare motsvarande 32 miljarder kronor.

Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund
Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret