Hoppa till artikelns andra spalt.

EU-parlamentet kräver omförhandling av långtidsbudget

Tyska medieuppgifter tyder på att EU-parlamentarikerna nästa vecka kommer att rösta nej till EU:s långtidsbudget om inte medlemsländerna sätter sig vid förhandlingsbordet igen.

Det är den ansedda tyska tidningen Die Welt som kommit över ett dokument som gör gällande att EU-parlamentet kommer avvisa unionens budget för 2014-2020 som medlemsländernas stats- och regeringschefer i februari efter mycket möda lyckades enas om.

EU-parlamentarikerna har tidigare sagt att de inte är ute efter att öka budgetens storlek utan att få större möjlighet att flytta runt pengar mellan olika utgiftsposter, göra en halvtidsutvärdering av budgeten och se till att det inte kommer bli ett stort underskott i slutet av budgetperioden.