Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

EU-kommissionen lovar krafttag mot prisskillnader för mobilsamtal

7 augusti 2013

Priset för samma typ av mobilsamtal varierar stort mellan EU-länderna. I september kommer EU-kommissionen med ett åtgärdsförslag.

Nederländerna och Luxemburg är de i särklass dyrast länderna att ringa mobilt i — drygt 125 öre per minut 2011. Billigaste är det i Litauen som med motsvarande 16 öre per minut. Sverige och Tyskland placerar sig strax under EU-snittet på cirka 80 öre per minut.  

Prisvariationerna kan inte förklaras av skillnader i kvalitet, i kostnaden för att tillhandahålla tjänsten eller i köpkraft, säger EU-kommissionen som gjort jämförelsen.

– Prisskillnaderna visar tydligt att de 28 nationella telekommunikationsmarknaderna av idag i EU inte gagnar konsumenterna på samma sätt som en verklig inre marknad skulle göra, säger Neelie Kroes, vice ordförande i Europeiska kommissionen. Hon betonar att det är av största betydelse för EU att snabbt vidta åtgärder för att skapa en verklig inre marknad. Ett åtgärdsförslag väntas under september meddelar kommissionen.

Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret