Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

EU vill digitalisera skolundervisningen

25 september 2013

EU-kommissionen vill förbereda unga européer för den framtida arbetsmarknaden genom att satsa på digitala hjälpmedel.

Nästan två tredjedelar av nioåringarna i EU-länderna använder i dag inga digitala verktyg i undervisningen, enligt EU-kommissionen.

Detta vill kommissionen råda bot på genom en handlingsplan på 24 punkter som presenterades på onsdagen. Pengarna till initiativet ska komma från bland annat unionens forskningsprogram Horisont 2020 och olika EU-fonder.

– Vi måste satsa mer på att ge i synnerhet ungdomar de digitala färdigheter som de behöver i framtiden. Det räcker inte med att de kan använda en app eller ett program, utan vi behöver unga som kan skapa egna program. Målet är att människorna i EU ska bli mer anställbara, kreativa, innovativa och företagsamma, sade EU:s utbildningskommissionär Androulla Vassiliou i ett uttalande.

Kommissionen räknar med att nio av tio jobb 2020 kommer att kräva sådana digitala färdigheter.

Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund
Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret