Hoppa till artikelns andra spalt.

Barroso: Camerons fördragskrav är dömt att misslyckas

EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso slår tillbaka mot den brittiske premiärministern David Camerons krav att omförhandla EU:s maktbefogenheter.

I en intervju med flera internationella tidningar på onsdagen säger José Manuel Barroso att det inte finns något brett europeiskt stöd för att se över EU-fördraget för att föra tillbaka makt till medlemsländerna, något som den brittiske premiärministern David Cameron krävde i sitt linjetal om EU i januari i år.

– Det finns två sätt [att föra tillbaka makt]. Ett är det pragmatiska förståndiga angreppssättet att se från fall till fall huruvida lagstiftning behövs eller ej, sade José Manuel Barroso

– Det andra är att ha en grundläggande diskussion om EU:s maktbefogenheter, även i termer av åternationalisering. Jag tror att det andra sättet är dömt att misslyckas, sade Barroso som tillade att ”det finns andra, många, som är emot” David Camerons krav på en fördragsändring för att minska EU:s makt.