Ökad rysk närvaro vid Ukrainagräns

Under veckan har den ryska truppnärvaron kraftigt ökat nära gränsen till Ukraina.

USA tror att Ryssland har ungefär 50 000 trupper vid den ukrainska gränsen, inklusive de ryska soldaterna i Krim. En ukrainsk regeringskälla sade på torsdagen att det rörde sig om närmare 100 000.

Förra veckan uppskattades antalet ryska soldater till 30 000, enligt Reuters.

Ryssland har tillräckligt många soldater vid den ukrainska gränsen för att kunna genomföra en till stor invasion av Ukraina, efter övertaget av Krimhalvön, säger amerikanska regeringskällor, rapporterar Wall street journal.

Moskva förklarar truppförflyttningarna som militärövningar.

Men det faktum att ryssarna gömt utrustning vid gränsen samt håller på att utöka förrådet av mat och förnödenheter är en indikation på att ryske presidenten Vladimir Putin vill ha möjlighet att snabbt gå in i Ukraina, säger amerikanska tjänstemän.