Annons

Hoppa till artikelns andra spalt.

Fransk industri halkar efter i tillväxtligan

Euroländernas tillväxt i tillverkningsindustri fortsatte att öka i början av andra kvartalet. Men den franska industrin släpar efter.

Markits PMI-index för industrin i eurozonen i april steg med 0,4 enheter till 53,4 i mars, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Det är tio månaden i rad som mätningarna visat på över 50 i vilket innebär tillväxt. Dock noteras tillväxt endast i 8 av 18 euroländer.

Indexet för Frankrike, eurozonens näst största ekonomi efter Tyskland, minskade däremot med nästan en enhet till 51,2.

–  Det finns oro kring förtroendet för Frankrike och i vilken utsträckning oron kan hämma den franska tillväxten i år och 2015, säger Philip Shaw på bank- och kaptialanalysföretaget Investec till Reuters.