Moskva vill skjuta upp ukrainskt presidentval

Moskva varnar den ukrainska övergångsregeringen för att proryska demonstranter kommer att göra mer motstånd.

Den ryske president Vladimir Putins talesperson Dimitri Peskov säger att det vore ”absurt” att genomföra presidentval i Ukraina 25 maj, efter helgens blodbad i hamnstaden Odessa, rapporterar Financial Times.

I fredags dödades minst ett fyrtiotal personer i Odessa i södra Ukraina, de flesta av dem proryska aktivister som befann sig i en fackföreningsbyggnad som brann upp. Det är oklart hur branden startade men tv-bilder visar hur proukrainska aktivister kastar brandbomber mot byggnaden.

Enligt Dimitri Peskov kommer inte Ryssland längre kunna lugna separatisterna i östra Ukraina, som den ryska regeringen hävdar agerar utan stöd från Moskva.