SVT direktsänder europeisk debatt på nätet efter kritik

EU-parlamentarikern Cecilia Wikström (FP) riktade på tisdagen hård kritik mot SVT för att inte direktsända tv-debatten mellan de toppkandidater som slåss om posten som EU-kommissionens ordförande. Nu backar delvis SVT och direktsänder debatten i SVT Play.

– Det är bra att SVT i varje fall delvis tagit sitt förnuft till fånga genom beslutet att direktsända debatten på nätet. Tv-debatten är Europas viktigaste debatt och därför är det viktigt att även vi i Sverige får chansen att se den direkt, säger Wikström i ett uttalande.

Eva Landahl, programchef på SVT Nyheter och ansvarig för SVT:s EU- och riksdagsvalutbud, säger till Europaportalen att kritiken föranledde diskussioner på redaktionen.

– Vi kom fram till att vi kan sända det  för de mest intresserade i SVT Play, säger Eva Landahl.