Annons

Hoppa till artikelns andra spalt.

Le Pen ger olika bud om tortyr

EU-parlamentarikern och ledaren för högerextrema franska Nationella fronten Marine Le Pen menar att tortyr är till hjälp för att få personer att tala.

Apropå det färska avslöjandet att amerikanska CIA använt tortyr vid förhör av misstänkta terrorister tillfrågades Le Pen i en intervju med etermediet BFMTV på onsdagen om det är försvarbart att använda tortyr under vissa omständigheter.

– Det kan finnas fall, tillåt mig att säga det, när en bomb – ticktack, ticktack – troligen exploderar inom en timme eller två och det eventuellt skulle få 200 eller 300 civila offer, då är det till hjälp för att få personen att tala för att veta var bomben finns, sade Marine Le Pen.

Även under tortyr?

– Med alla medel man har, svarade Le Pen.

Senare på twitter sade hon att uttalandet misstolkats och att hon avsåg alla lagliga medel och ”givetvis inte tortyr”. I en intervju med TF1 i dag torsdag sade Le Pen att hon är emot tortyr.