Fattigdomen fortsätter att öka i Tyskland

Trots epitet Europas ekonomiska motor är andelen fattiga i Tyskland rekordhög.

Under 2013 var antalet personer som klassades som fattiga i Tyskland 12,5 miljoner, vilket motsvarar 15,5 procent av landets befolkning. Det visar en studie från välgörenhetsorganisationen Der Paritätische Wohlfahrtsverband.

– Aldrig har fattigdomen i Tyskland varit så hög och aldrig har de regionala klyftorna varit så djupa som i dag, sade Ulrich Schneider, chef för organisationer i ett uttalande.

Störst andel fattiga finns i norra förbundsländer, de tyska delstaterna, som Berlin, Bremen och Mecklenburg-Vorpommern medan södra förbundsländer som Bayern och Baden-Württemberg har en mindre andel fattiga. I 13 av de sammanlagt 16 förbundsländerna har andelen fattiga ökat.

Den största riskgruppen för att klassas som fattig är arbetslösa och ensamstående föräldrar där fler än 40 respektive 60 procent räknas som fattiga.