Hoppa till artikelns andra spalt.

Moscovici till Hollande: sanktioner mot Frankrike kan bli nödvändiga

EU:s ekonomikommissionär, fransmannen Pierre Moscovici, utesluter inte böter om Frankrike inte följer unionens budgetregler.

I höstas fick Frankrike respit av EU-kommissionen att till mars i år presenteras ytterligare förslag för att möta unionens budgetregler. Kommissionens utlåtande huruvida landet tillmötesgått kraven fälls på fredag.

Inför det varnar ekonomikommissionär Pierre Moscovici, tidigare fransk finansminister under president Francois Hollande, för konsekvenserna.

– Det är nödvändigt att budgetunderskottet minskas enligt EU-reglerna. Om inte reformerna genomförs […] har vi inget annat val enligt våra regler, sade Moscovici till France 2 och tillade att sanktioner, alltså böter, kan bli nödvändiga såvida Frankrike inte följer regelverket.