Hoppa till artikelns andra spalt.

Moderat åter i konservativ ledning

För första gången på tio år finns en moderat i ledningen för det europeiska konservativa och kristdemokratiska ungdomsförbudet YEPP.

I lördags valdes Arba Kokalari från Moderata ungdomsförbundet till vice ordförande för EPP:s ungdomsförbund YEPP. Som en av nio vice ordförande kommer Kokalari att svara för kontakterna mellan partiet och ungdomsförbundet.

– YEPP är den största och viktigaste politiska ungdomsorganisationen i Europa. Vi ska vara ett forum där framtidens politik utformas för att lösa Europas utmaningar. Jag är oerhört glad över att få vara en del i att leda detta arbete, säger Arba Kokalari i ett uttalande.  

YEPP är det officiella ungdomsförbundet för europapartiet European People's Party, EPP. De uppger sig samla 1,6 miljoner ungdomar från 57 mitten-höger ungdomsförbund från 39 olika länder. Från Sverige är Moderata Ungdomsförbundet (MUF) och Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) medlemmar. YEPP grundades 1997 av bland annat Fredrik Reinfeldt som också var dess första ordförande.