Partiledarna för den borgerliga oppositionen: Anders Samuelsen (Liberal Alliance), Søren Pape Poulsen (De Konservative), Kristian Thulesen-Dahl (Dansk Folkeparti) och Lars Løkke Rasmussen (Venstre). Arkivbild.

Partiledarna för den borgerliga oppositionen: Anders Samuelsen (Liberal Alliance), Søren Pape Poulsen (De Konservative), Kristian Thulesen-Dahl (Dansk Folkeparti) och Lars Løkke Rasmussen (Venstre). Arkivbild.

Bild: Venstre

Dansk borgerlighet lovar Cameron stöd

Den danska högermittenoppositionen lovar vid valseger att backa upp Storbritannien för att förhindra att EU blir en social union.

I nästa vecka går danskarna till val. Liberalkonservativa Venstre, invandringskritiska Dansk Folkeparti, De Konservative och Liberal Alliance lansera sig som starka förespråkare av den stundande omförhandlingen av Storbritanniens EU-medlemskap.

”Vi vill tillsammans stå bakom Storbritanniens och andra likasinnade länder arbete att säkra att EU inte blir en social union. Vi vill också säkerställa att Danmark blir ett aktivt stöd för Storbritannien i arbetet med att får ett [nytt] avtal med EU”, heter det i det gemensamma utspelet.