Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Sverige överlägsen EU-topp i grön transport

BRYSSEL 22 februari 2019

Andelen förnyelsebart bränsle inom transport i Sverige var 2017 dubbelt så hög som i tvåan Finland och fem gånger så hög som EU-snittet.

Under 2017 utgjordes 38,6 procent av energin inom transport i Sverige av förnybara bränslen, visar en ny sammanställning från Eurostat. I tvåan Finland var andelen 18,8 procent och EU-snittet låg på 7,6 procent.

Två klarar mål

EU har som mål att andelen förnybart i transportsektorn, som omfattar vägtrafik, bantrafik, luftfart och sjöfart, ska vara minst tio procent år 2020. I dagsläget är det bara Sverige och Finland som klarar det målet.

Mer fakta

Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Mer fakta

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret