Hoppa till artikelns andra spalt.

Historiskt ekonomiskt fall i EU nu ännu större

Det största ekonomiska fallet i EU:s historia har blivit ännu större sedan siffrorna reviderats. Sverige är ett av de länder som haft minst BNP-fall.

EU:s statistikbyrå Eurostat har justerat ned det ekonomiska fallet i EU-länderna under årets tre första månader från tidigare preliminära 3,5 procent av BNP till 3,8 procent. Tappet är det största på kvartalsbasis sedan mätningarna inleddes 1995.

Till skillnad från den förra rapporten från slutet av april har nu även de flesta medlemsländer rapporterat in sina tillväxtsiffror för första kvartalet. Uppgifterna är i vissa fall preliminära eller uppskattade men största tappet ser den franska ekonomin ut att ha gjort med -5,8 procent. Sveriges ekonomi föll med 0,3 procent, enligt Eurostat, vilket är bland de minsta bland de länder som rapporterat in.

Slutliga uppgifter för ekonomin i EU-länderna det först kvartalet väntas först om en månad.