Annons

Runt 700 00 personer uppskattas enligt EU-parlamentet vara hemlösa. Arkivbild.

Hoppa till artikelns andra spalt.

EU-åtgärder mot hemlöshet efterfrågas

EU-parlamentet vill att kommissionen och medlemsländerna gör mer för att göra något åt att alltfler blir hemlösa.

Med siffrorna 647 för, 13 mot och 32 som avstod har EU-parlamentet ställt sig bakom en uppmaning om att göra mer på EU-nivå för att bistå hemlösa. Enligt parlamentet finns över 700 000 hemlösa personer i EU-länderna. Det är en ökning med 70 procent under de senaste tio åren.

Parlamentet utfärdar en rad rekommendationer till kommissionen och medlemsländerna om att bland annat lägga fram ett EU-ramverk för strategier mot hemlöshet, ge rättvis tillgång till sjukvård och sociala tjänster och ge stöd till organisationer som arbetar med hemlösa.

Sociala frågor som rör hemlöshet hanteras till största del på nationell nivå.