Hoppa till artikelns andra spalt.

Industrin på återhämtning i EU

Industrin i EU är på väg att återhämta sig efter rekordtappet under coronakrisens första våg. Men ännu har den inte i samma nivå som innan krisen i de flesta EU-länder, så även i Sverige.

Industriproduktionen i EU störtdök i april på grund av coronakrisen. Den har därefter återhämtat sig något i de flesta medlemsländerna. Det visar uppgifter från Eurostat som sträcker sig till oktober i år.

Produktionen inom industrin är dock forfarande närmare tre procent lägre än i början av året i EU. I Sverige, som återhämtat sig bättre än EU-snittet, är produktionen 1,3 procent lägre än i januari. Lägst från full återhämtning i oktober var Danmark och Grekland.

I länder som Belgien och Kroatien hade industriproktionen både återhämtat sig och till och med växt i oktober jämfört med i januari.