Hoppa till huvudinnehåll
Annons
Hoppa till fördjupning
Kartan visar smittspridning under veckorna 32 och 33, 9-22 augusti 2021.

Hela Sverige rött på covidkarta

STOCKHOLM 27 augusti 2021

Från att tidigare i augusti bara gällt Stockholmsområdet är nu hela Sverige rödfärgat på EU:s covidkarta.

De nya uppgifterna från ECDC betyder bland annat att minst fyra procent av de covidtestade svenskarna bär på smittan, vilket är en högre andel än tidigare i augusti. Detta sker samtidigt som andelen fullt vaccinerade, med två doser, fortsätter att öka och nådde i veckan 66 procent av Sveriges befolkning. Det kan jämföras med 65 procent fullt vaccinerade i hela EU- och EES-området. Fortsatt råder en stor skillnad i vaccinationsgraden mellan länderna vilken spänner mellan 19 och 90 procents full vaccinering.

Följande länder är helt rödmärkta av ECDC: Sverige, Estland, Litauen, Irland, Frankrike, Spanien, Portugal, Bulgarien, Grekland, Cypern och Island.

Antalet fall av covid-19 i Sverige har fortsatt att öka under augusti meddelar Folkhälsomyndigheten på torsdagen, myndigheten påpekar att nivåerna fortsatt är betydligt lägre jämfört med vårens smittspridning.

 

Mer fakta

Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
annons
TCO
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons
TCO
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret