Hoppa till huvudinnehåll
Annons
Hoppa till fördjupning

Paulsen backar efter avslöjande

2 juni 2010 | Känner sig lurad

Efter Europaportalens avslöjande att tre svenska parlamentariker skrivit på ett upprop för att inkludera även sökmotorer i datalagringarkivet, drar nu Marit Paulsen (FP) tillbaka sin signatur.

Direkt efter att Europaportalen inledde sin granskning av förslaget drog Cecilia Wikström (FP) tillbaka sin signatur. Hon hävdade att hon inte hade insett att den skriftliga förklaringen hade något med datalagringsdirektivet att göra.

I ett mejl till Europaportalen meddelar Marit Paulsen på onsdagen att hon också drar tillbaka sin signatur från uppropet. Hon har samma förklaring som Cecilia Wikström: att hon inte insett vad hon skrivit under.
– Det är banne mig typiskt. Jag brukar vara väldigt restriktiv med vad jag skriver på. De har inte skrivit ut vad det handlar om, det är lite oschyst att inte skriva det öppet, säger en upprörd Marit Paulsen (FP) på telefon från Bryssel.

Enligt uppgifter till Europaportalen har totalt nio ledamöter dragit tillbaka sin underskrift från förslaget. Cecilia Wikström (FP) skickade på tisdagen ut ett mejl till samtliga ledamöter där hon varnade för att de kan ha lurats av skriva på utan att veta att förslaget handlar om datalagringsdirektivet. Av de nio som har dragit tillbaka sitt stöd finns fyra liberaler och fem socialdemokrater. 

Europaportalen kunde på tisdagen avslöja att det pågår en namninsamling bland parlamentarikerna med syftet att inkludera även sökmotorer i datalagringsdirektivet. Förslaget skulle innebära att sökningar på exempelvis Google eller Yahoo måste sparas mellan sex månader och två år.
– Jag trodde att det handlade om utnyttjande av barn. Kopplingen till datalagringsdirektivet ligger ju dold i en hänvisning, säger Marit Paulsen.

Elin Roumeliotou
Redaktör
Elin Roumeliotou
Redaktör
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret