Hoppa till huvudinnehåll
Annons
Hoppa till fördjupning

Presidenten sparkar Moskvas borgmästare

28 september 2010

Rysslands president Dimitri Medvedev har avskedat Moskvas välkände borgmästare Jurij Lusjkov, rapporterar nyhetsbyrån Itar-Tass på tisdagen. Lusjkov som suttit på posten sedan 1992 har anklagats för korruption vid flera stora byggprojekt och för passivitet vid sommarens omfattande bränder.

Genom åren har det funnits en spänning mellan den populära och kraftfulla borgmästaren och landets högsta ledning i Kreml. När den Kreml-kontrollerade televisionen för en tid sedan började sända flera program med korruptionsanklagelser mot Jurij Lusjkov och hans stormrika hustru byggmästaren Jelena Baturina var det ett tecken på att slutet var nära för borgmästaren. Och i dag kom beskedet.

Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
TCO
annons komm
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
TCO
annons komm
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret