Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Turkiet: Lögner och förtal om Stockholmsmöte

28 februari 2013

Turkiets EU-departement säger i ett uttalande att uppgifterna om att EU-minister Egemen Bağış jämfört folkmordet 1915 med masturbation är lögner och förtal.

På onsdagen publicerade Europaportalen en artikel av journalisten Dikran Ego där det framkom att den turkiske EU-ministern Egemen Bağış, vid ett lunchmöte i Stockholm med assyriska samt syrianska organisationer i Sverige, jämfört folkmordet 1915 med masturbation.

Det turkiska EU-ministeriet har en helt annan version av vad som sades vid lunchen.

– Alla de skamliga och klumpiga uttryck som tillskrivs ministern för EU-frågor och chefsförhandlaren  Egemen Bağış i artikeln av Dikran Ego är lögner och förtal, skriver det turkiska EU-ministeriet i ett mail till Europaportalen.

Vidare skriver de att: Alla våra vänner med syrianska/assyriska rötter som deltog under lunchen är vittnen till det faktum att EU-ministern och chefsförhandlaren Egemen Bağış inte har använt uttrycken som tillskrivits honom i artikeln.

Europaportalen har talat med Afram Yakoub ordförande för Assyriska riksförbundet i Sverige som deltog vid den aktuella lunchen på ambassaden. Han och andra  bekräftar att ministern använt ordet masturbation i samtalet. Yakoub tillbakavisar EU-ministeriets version som felaktig.

– Den stämmer inte,  tyvärr, säger Afram Yakoub.

Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret