Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Flera krav på Turkiet för EU-medlemskap

28 oktober 2010

Cypern-frågan och yttrande-, press-, och religionsfrihet tillhör områden där Turkiet måste bättra sig inför ett EU-medlemskap, enligt utvidgningskommissionär Štefan Füle.

Det var på ett möte i Bryssel med EU-parlamentariker och turkiska parlamentariker som framsteg och förbättringsområden hos kandidatlandet Turkiet togs upp på tisdagen, skriver Europaparlamentets presstjänst.

Turkiets chefsförhandlare och ansvarige för EU-frågor, Egemen Bağiş, sa på mötet att det är svårt att förklara för turkiska folket varför EU fördröjer medlemskapsprocessen när man anstränger sig för att möta EU:s krav. Han syftade bland annat på folkomröstningen som öppnat upp för en författningsändring som EU efterfrågat.

Füle gav beröm för bland annat folkomröstningen och även för att Turkiet gjort det lättare att sända tv på andra språk än turkiska, men sa att det återstår en hel del arbete när det gäller grundläggande rättigheter.

Elsa Persson
Redaktör
Elsa Persson
Redaktör

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
annons
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
annons
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret