Hoppa till artikelns andra spalt.

"Vi måste behålla EU:s jordbruksbudget"

– Tillsammans med Tyskland och Italien vi tror att vi måste hålla EU:s jordbruksbudget åtminstone på nuvarande nivå, och vi har en känsla av att numera en majoritet av EU-länderna är på samma linje, sade Frankrikes jordbruksminister Bruno Le Maire efter ett möte i Rom med sin Italienska ministerkollega rapporterar den franska tidningen Le Monde i dag.

Den franska jordbruksministern tillade att det är ett tecken på "en stor öppning" att Frankrike accepterat att "göra en översyn av sina direkta subventioner till franska bönder.

– Det är inte lätt att säga [till franska bönder] att om de får 100 euro från EU i dag, kan de i morgon bara får 90, 80 eller 70 euro för [att de måste] hjälpa polska eller tjeckiska bönder", hävdade han enligt Le Monde.