Hoppa till artikelns andra spalt.

”Hat” får konservativ gruppledare att avgå

Michal Kaminski, polsk ledare för den konservativa ECR-gruppen i EU-parlamentet säger sig ha blivit trakasserad av kollegor, och lämnar därför sin post.

Kaminski säger sig ha blivit utsatt för hat och aggression från parlamentariker från det polska före detta regeringspartiet Lag och rättvisa, som han själv tidigare tillhörde, skriver The Guardian.

Enligt Kaminski lämnade han Lag och rättvisa då han ansåg att partiet gått alltför långt mot extremhöger, medan hans före detta partikamrater anklagar Kaminski för att vara den verkliga extremisten. Den avhoppade gruppledaren har tidigare anklagats för både homofobi och antisemitism.

Tories, som sitter i regeringen i Storbritannien tillsammans med Liberaldemokraterna, är med sina 25 parlamentariker störst av medlemmarna i ECR-gruppen, som står för Europeiska konservativa och reformister. Tories bröt sig ur den stora konservativa EPP-gruppen i parlamentet 2009, på grund av sitt EU-motstånd.