Hoppa till artikelns andra spalt.

Piratpartiet utmanar regeringen om EU-budget

Innan de svenska Piratpartisterna i EU-parlamentet tar ställning till EU:s långtidsbudget uppmanar de Fredrik Reinfeldt och regeringen att anstränga sig för att ytterligare modernisera budgeten som just nu håller på att förhandlas mellan EU-parlamentet och medlemsländerna.

De två Piratpartisterna Amelia Andersdotter och Christian Engström, som i höstas röstade för kommissionens ambitiösare budgetförslag, har ännu inte tagit ställning till hur de kommer att rösta om budgeten.

– Det finns tid att ta detta ett varv till och vi förväntar oss att regeringen gör ett nytt försök innan jag kan rösta på det ena eller andra sättet, sade Amelia Andersdotter som noterar att svenska regeringen just nu driver en kampanj för att få de svenska EU-parlamentarikerna att rösta för budgeten.

De fyra största partigrupperna i parlamentet har hittills sagt nej till den överenskommelse om EU:s budget för åren 2014-2020 som nåddes för två veckor sedan. Men två av de fem svenska EU-parlamentarikerna, Kent Johansson (C) och Cecilia Wikström (FP), som röstade för kommissionens förslag i höstas har svängt och bestämt sig för att rösta för medlemsländernas budgetförslag.