Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Piratpartiet utmanar regeringen om EU-budget

20 februari 2013

Innan de svenska Piratpartisterna i EU-parlamentet tar ställning till EU:s långtidsbudget uppmanar de Fredrik Reinfeldt och regeringen att anstränga sig för att ytterligare modernisera budgeten som just nu håller på att förhandlas mellan EU-parlamentet och medlemsländerna.

De två Piratpartisterna Amelia Andersdotter och Christian Engström, som i höstas röstade för kommissionens ambitiösare budgetförslag, har ännu inte tagit ställning till hur de kommer att rösta om budgeten.

– Det finns tid att ta detta ett varv till och vi förväntar oss att regeringen gör ett nytt försök innan jag kan rösta på det ena eller andra sättet, sade Amelia Andersdotter som noterar att svenska regeringen just nu driver en kampanj för att få de svenska EU-parlamentarikerna att rösta för budgeten.

De fyra största partigrupperna i parlamentet har hittills sagt nej till den överenskommelse om EU:s budget för åren 2014-2020 som nåddes för två veckor sedan. Men två av de fem svenska EU-parlamentarikerna, Kent Johansson (C) och Cecilia Wikström (FP), som röstade för kommissionens förslag i höstas har svängt och bestämt sig för att rösta för medlemsländernas budgetförslag.

Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund
Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret