Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

EU uttrycker oro efter turkisk massrättegång

6 augusti 2013

En talesperson för EU-kommissionen sade på måndagen att de inte vill kommentera enskilda domar i den så kallade Ergenekonhärvan men att de kände oro över hur rättegången genomförts.

"Kommissionen har följt och följer utvecklingen mycket noga i samband med rättegången om Ergenekonfallet inklusive dagens domar. EU kommenterar inte innehållet i enskilda domar, men på det sätt som den rättsliga processen utförs i Turkiet, som kandidatland, i ljuset av europeisk standard. I detta sammanhang har kommissionen under ett antal tillfällen uttryckt sin oro över rätten till försvar, den långa häktningen och de långa och alltför allmänt hålla åtalen. " Det sade Peter Stano, talesperson för EU: s utvidgningskommissionär Stefan Füle i ett uttalande rapporterar den turkiska tidningen Todays Zaman.

måndagen meddelade en domstol I Istanbul domar för 275 personer misstänkta för att på olika sätt och i olika grad försökt att störta Turkiets valda regering. Flera av de åtalade dömdes till livstid eller långa fängelsestraff — ett tjugotal frikändes.

Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret