Hoppa till artikelns andra spalt.

Tyskland ser stora möjligheter i brittiska EU-krav

Tysklands finansminister har bjudit in sin brittiska kollega för att diskutera förändringar av EU:s regelverk, något de båda av olika skäl eftertraktar.

Den tyska finansministern Wolfgang Schäuble har sedan några år tillbaka förfäktat för att samarbetet mellan euroländerna fördjupas. Förändringar som sannolikt kräver fördragsändringar. Han hoppas att det faktum att den brittiska regeringen också vill ha förändringar av EU-regelverket för att öka Storbritanniens självständighet gentemot EU kan vara en möjligheten för dem båda.

Wolfgang Schäuble har därför bjudit in den brittiska finansministern George Osborne till Berlin för samtal.

– Vi har pratat om att han ska komma till Berlin, så att vi kan fundera tillsammans om hur vi kan kombinera den brittiska positionen med det brådskande behovet av en förstärkt styrning av euroområdet, sade Wolfgang Schäuble och tillade att förbundskansler Angela Merkel "vet om detta och David Cameron är informerad”. Det rapporterar The Wall Street Journal på onsdagen.

Något datum för när de båda kan träffas är inte fastställt. Men en medhjälpare till den brittiska finansministern säger att det ska ske så snart som detaljerna kring de brittiska kraven klarnar.