EU- och handelsministern Ann Linde vill att Sverige spelar en nyckelroll i EU-samarbetet. Arkivbild.

Bild: Anders Selnes

Hoppa till artikelns andra spalt.

Svenskfransktyskt möte om EU:s framtid

EU-minister Ann Linde reser till Berlin för samtal om hur EU-samarbetet ska tas vidare efter Brexit.

På måndag i nästa vecka äger mötet rum mellan EU- och handelsminister Ann Linde (S) och hennes franska och tyska motsvarigheter, Harlem Désir och Michael Roth. Syftet är att ”höja ambitionsnivån för EU:s arbete med jobbskapande” och att diskutera klimatfrågan. Även EU-samarbetets framtid står på dagordningen.

Annons

– Brexit innebär inte att det europeiska samarbetet pausar - tvärtom behöver det politiska engagemanget för ett enat, demokratiskt och öppet Europa stärkas. Sverige behöver också hitta nya samarbeten när vi, i Storbritannien, förlorar en viktig partner inom EU-samarbetet, sade Ann Linde i ett uttalande.

”Sverige som föregångsland spelar och ska i än högre grad spela en nyckelroll i EU”, heter det.