Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning
EU- och handelsministern Ann Linde vill att Sverige spelar en nyckelroll i EU-samarbetet. Arkivbild.

Svenskfransktyskt möte om EU:s framtid

BRYSSEL 7 juli 2016 | ”Sverige ska spela en nyckelroll”

EU-minister Ann Linde reser till Berlin för samtal om hur EU-samarbetet ska tas vidare efter Brexit.

På måndag i nästa vecka äger mötet rum mellan EU- och handelsminister Ann Linde (S) och hennes franska och tyska motsvarigheter, Harlem Désir och Michael Roth. Syftet är att ”höja ambitionsnivån för EU:s arbete med jobbskapande” och att diskutera klimatfrågan. Även EU-samarbetets framtid står på dagordningen.

– Brexit innebär inte att det europeiska samarbetet pausar - tvärtom behöver det politiska engagemanget för ett enat, demokratiskt och öppet Europa stärkas. Sverige behöver också hitta nya samarbeten när vi, i Storbritannien, förlorar en viktig partner inom EU-samarbetet, sade Ann Linde i ett uttalande.

”Sverige som föregångsland spelar och ska i än högre grad spela en nyckelroll i EU”, heter det.

 

Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund
Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret