Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning
Tyskland vill stoppa import av ryskt kärnbränsle till kärnkraftverk i EU som en del av ett nytt sanktionspaket för att pressa Ryssland att dra tillbaka sin armé från Ukraina.

Viktigast i veckan: Nytt sanktionspaket och ny migrationspolitik på gång

STOCKHOLM 22 april 2023

Europaportalen sammanfattar veckans händelser i europeisk politik.

Ett elfte sanktionspaket mot Rysslands brutala och internationellt fördömda krig i Ukraina är under behandling i EU och kommer sannolikt att diskuteras på måndag vid utrikesministermötet i Luxemburg. Bland annat Tyskland vill att ryskt uran till kärnkraft ska ingå men länderna är inte eniga. Samtidigt upprepar Ukraina sin önskan att bli Natomedlem – “det är dags”.

Europaparlamentet har antagit sina krav på EU:s kommande migrations- och asyllagar inför slutförhandlingarna med EU-ländernas migrationsministrar senare i år.

Det kan också noteras:

… att EU-ländernas statsskulder minskar och mest för skuldtyngda Grekland – svenska statens ekonomi är bland de starkaste i EU 

… att norska LO efter en storstrejk fått ett avtal som sannolikt innebär reallöneökningar under 2023

… att alla svenska partier i Europaparlamentet utom SD har i veckan ställt sig bakom fem nya klimatlagar som syftar att skärpa EU:s klimatmål för 2030 

Administratör Europaportalen
Master

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret