Hoppa till huvudinnehåll
Annons

SD och V kunde inte hindra migrationsförslag

20 april 2023

Som väntat lyckades inte Sverigedemokraterna och andra partier till höger om kristdemokratiska och konservativa partigruppen EPP där bland andra M och KD ingår, att hindra Tomas Tobés (M) förslag till Europaparlamentets förhandlingsståndpunkt i migrationsfrågan från att bli antagen på torsdagen. Omröstningen slutade med 413 mot 142 röster för att anta Tobés kompromiss. Även Vänsterpartiet,  som i motsats till SD vill se en mer generös flyktingpolitik på EU-nivå,  ville stoppa förslaget som de menar gör “det sämsta av dagens flyktingpolitik” till EU-lag. Nu väntar slutförhandlingar mellan parlamentet och EU-ländernas migrationsministrar.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Annonser

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons
TCO
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret