Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning
Polens Donald Tusk mötte pressen i Bryssel på onsdagen efter möte med EU-kommissionens ordförande Ursula Von der Leyen.

Tusk: Jag tror vi får pengarna

BRYSSEL 25 oktober 2023

Trots att den polske valsegraren och oppositionsledaren Donald Tusk ännu inte officiellt blivit utsedd till landets nya premiärminister var han på onsdagen i Bryssel för att sondera Polens framtida möjligheter inom EU – inte minst frågan om de frysta pengarna från EU:s återhämtningsfond.

Det var en nöjd blivande polsk premiärminister Donald Tusk som mötte pressen efter sin träff med EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i Bryssel på onsdagen. De båda hade bland annat diskuterat vikten av EU:s gemensamma värderingar och hur Polen ska få sin del av EU:s stora återhämtningsfond, runt 36 miljarder euro, som kommissionen hållit inne sedan 2022 i väntan på konkreta åtgärder för att förbättra landets bristande rättsstatlighet. Förändringar som den avgående nationalkonservativa regeringen tidigare avvisat.

Kommer du att få pengarna?

– Ja, jag tror det. Jag kan säga att jag är ganska säker, sade Donald Tusk till Europaportalen efter sitt möte med Ursula von der Leyen.

Administratör Europaportalen
Master
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret