Annons

Budgetuppgörelse i EU – mer pengar till Ukrainastöd

15 november 2022
Uppdaterad: 19 november 2022

Förhandlare för EU-parlamentet och medlemsländerna nådde natten till tisdagen en preliminär överenskommelsen om nästa års EU-budget som uppgår till 168,6 miljarder euro. Den summan är 0,7 miljarder mindre än EU-parlamentet ville se och 2,7 miljarder euro mer än medlemsländerna först förespråkade. Överenskommelsen måste nu formellt godkännas av de två lagstiftarna.

– Den budget som man enats om i dag kommer att bidra till att hantera konsekvenserna av Rysslands angreppskrig mot Ukraina genom mer finansiering, bland annat för migration, solidaritetspasssager, tillräcklig energiförsörjning, försvar men också stöd till de EU-länder som tar emot de människor som flyr från Ukraina, sade EU:s budgetkommissionär Johannes Hahn i ett uttalande.

Kommentera

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.