Hoppa till huvudinnehåll

17 000 EU-tullar väntar avtalslöst Storbritannien

13 mars 2019

Om Storbritannien lämnar EU utan något avtal kräver internationella åtaganden att EU inför samma tullar och tariffer mot det före detta medlemslandet som mot alla andra länder utanför unionen som man inte har några handelsavtal med, enligt EU-kommissionens talesperson Margaritis Schinas. EU har i dag runt 17 000 tariffer på olika varor, enligt det brittiska parlamentets utredningsenhet. I genomsnitt är tullavgifterna relativt låga men inom sektorer som jordbruk och biltillverkning är de betydligt högre.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Frågesport - Kan du svaren?

Har du koll på vad som har hänt i EU- och Europapolitiken? Testa här!

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret