Hoppa till huvudinnehåll

Budgetuppgörelse i EU – mer pengar till Ukrainastöd

15 november 2022

Förhandlare för EU-parlamentet och medlemsländerna nådde natten till tisdagen en preliminär överenskommelsen om nästa års EU-budget som uppgår till 168,6 miljarder euro. Den summan är 0,7 miljarder mindre än EU-parlamentet ville se och 2,7 miljarder euro mer än medlemsländerna först förespråkade. Överenskommelsen måste nu formellt godkännas av de två lagstiftarna.

– Den budget som man enats om i dag kommer att bidra till att hantera konsekvenserna av Rysslands angreppskrig mot Ukraina genom mer finansiering, bland annat för migration, solidaritetspasssager, tillräcklig energiförsörjning, försvar men också stöd till de EU-länder som tar emot de människor som flyr från Ukraina, sade EU:s budgetkommissionär Johannes Hahn i ett uttalande.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret