Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Enigt utskott: Minimilöner hotar den svenska modellen

9 december 2020

Riksdagens arbetsmarknadsutskott beslutade på tisdagen i full enighet att tillskriva EU i ett så kallat motiverat yttrande och påtala att delar av EU-kommissionens förslag om minimilöner innebär det ett ingrepp i den nationella lönebildningen och att det därför strider mot EU:s subsidiaritetsprincip. Förslaget innebär ett verkligt hot mot den svenska arbetsmarknadsmodellen eftersom både lönerna i Sverige och den svenska kollektivavtalsmodellen kommer att kunna prövas av EU-domstolen, heter det i utskottets uttalande.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret