Hoppa till huvudinnehåll

EU-kommissionär vill bli WTO-chef

9 juni 2020

EU:s irländske handelskommissionär Phil Hogan signalerade på tisdagen att han är intresserad av att leda Världshandelsorganisationen WTO efter att den nuvarande chefen, brasilianaren Roberto Azevêdo, nyligen meddelat att han avgår i förtid.

– Jag tillkännager mycket tydligt att jag undersöker möjligheten [att bli WTO-chef], sade Hogan efter ett möte med EU-ländernas handelsministrar på tisdagen. Enligt Hogan ställer sig en majoritet av medlemsländerna bakom idé att ha en gemensam EU-kandidat till posten vars sista ansökningsdag är den 8 juli.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret