Hoppa till huvudinnehåll

“Europas säkerhet står på spel i Moldavien”

21 november 2022

I en debattartikel i tidningen Politico med rubriken: Europas säkerhet står på spel i Moldavien, beskriver Moldaviens president Maia Sandu landets svåra ekonomiska och spända geopolitiska läge som granne till Ukraina och med ryska soldater inom sina gränser. 

“Med Rysslands brutala aggression mot vårt grannland Ukraina står vårt land nu inför dramatiska kostnader och ökade risker som hotar att få oss ur kurs, vilket försvagar Europas säkerhet. [...] Våra sårbarheter kan försvaga Ukrainas motståndskraft, såväl som stabiliteten på resten av kontinenten.”

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret