Hoppa till huvudinnehåll

Gaspriset faller tillbaka – alla franska kärnkraftverk körs i vinter

7 september 2022

Europeiska energipriser fortsatte att falla tillbaka på tisdagen och gaspriserna är i stort sett tillbaka på samma  nivå som innan Ryssland annonserade att flödet skulle stoppas helt. Från Frankrike meddelas att samtliga 56 kärnreaktorer kommer att kunna köras under vintern vilket fått de tidigare astronomiskt höga franska priserna att falla tillbaka. Både el- och gaspriser är dock fortfarande mångdubbelt högre än normalt och osäkerheten om vad som ska hända under vintern är stor, skriver nyhetsbrevet Morning Alert från SEB.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret