Hoppa till huvudinnehåll

Gemensam laddare för mobiler - krav från EU-parlamentet

30 januari 2020

Europaparlamentet uppmanade EU-kommissionen på torsdagen att senast i sommar presentera ett lagförslag om att införa gemensamma laddare för mobil. I mer än tio år har parlamentet, för miljön och konsumenternas skull, krävt en gemensam laddare för mobiler, surfplattor och andra mindre elektroniska apparater. De framsteg som har gjorts hittills, med färre antal olika laddare, är inte tillräckliga menar parlamentet. 582 parlamentariker stödde kravet medan 40 röstade nej, däribland SD, M och KD.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret