Hoppa till huvudinnehåll

Öka militära stödet till Ukraina kräver EU-parlamentet

7 oktober 2022

EU-parlamentet uppmanade på torsdagen alla EU-länder, och länder utanför EU, att öka sitt militära stöd till Ukraina, och särskilt inom de områden som den ukrainska regeringen efterfrågar. De mer ”tveksamma” EU-länderna måste också bistå med sin rättmätiga del av det nödvändiga militära stödet, vilket skulle bidra till att förkorta kriget, anser ledamöterna. De uppmanar också EU-länderna och internationella partner att förbereda ett snabbt och beslutsamt svar om Ryssland genomför ett kärnvapenangrepp mot Ukraina. Parlamentet kräver även att det inrättas en tillfällig internationell domstol för att utreda ryska krigsbrott mot Ukraina.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret