Hoppa till huvudinnehåll
Annons

EU-uppgörelse: Klimattullar ska skydda Europas grönare industrier

13 december 2022

Natten till tisdagen nåddes en överenskommelse mellan EU-parlamentet och ministerrådet om klimattullar, även kallad gränsjusteringsmekanismen, CBAM. Systemet, som prissätter utsläpp för varor som importeras till EU, är tänkt att motverka att industri väljer att flytta sin produktion utanför EU för att undvika miljöregleringar. Jessica Polfjärd (M) är vice gruppledare i Europaparlamentets miljöutskott för den konservativa gruppen och hon välkomnar nattens överenskommelse: 

– Jag är glad över att se det här regelverket komma på plats. Under det senaste året har vi i EU tagit stora steg för att höja våra klimatambitioner och nu säkerställer vi att vår industri inte missgynnas på internationella marknader, säger hon i ett uttalande.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret