Hoppa till huvudinnehåll

Danska regeringen pressas att skicka stridsvagnar till Ukraina – säger nej

27 januari 2023

Den danska oppositionen pressar på för att även Danmark ska skicka stridsvagnar av typen Leopard till Ukraina. Men regeringen säger nej till att skicka någon av Danmarks 44 Leopardstridsvagnar. ”Det är viktigare att Ukraina kan försvara sig än att Danmark har stridsvagnar stående.”, säger Rasmus Jarlov från borgerliga partiet Konservative. Även Dansk Folkeparti och Liberal Alliance vill att Danmark bidrar med Leopard. ”Det är inte aktuellt för Danmark. Vi har ett mycket begränsat antal stridsvagnar och de är alla upptagna med annat”, är försvarsminister Jakob Ellemann Jensens besked, rapporterar Ekot.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret