Hoppa till huvudinnehåll

EU-ambassadör Danielsson: Ingen fullbordad migrationspakt under Sveriges ordförandeskap

4 januari 2023

Trots Sverigedemokraternas motstånd mot EU:s föreslagna nya migrationspaket för att hantera asylsökande kommer det svenska ordförandeskapet att driva på lagstiftningsarbetet, rapporterar Financial Times.

– Vi kommer definitivt att föra arbetet framåt . . . med full kraft. [Men] ni kommer inte att se en fullbordad migrationspakt under det svenska ordförandeskapet, sade Lars Danielsson och tillade att det inte kommer att ske förrän tidigast våren 2024.
 

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret